مسؤولان اتحادیۀ بانکها میگویند که بانک مرکزی باید با معیاریسازی سیستمهای ارسال پول روند دادوستد پولی را نیز برقی سازد.
مقامها در بانک مرکزی میگویند که این بانک برای جلوگیری از گردش پول سیاه در نظام پولی کشور، برنامههای مهمی را عملی میسازد.
مسؤولان این بانک میگویند که با بیرونشدن نام افغانستان از فهرست خاکستری گروه اقدامات مالی جهان یا «فتف»، اکنون بانکهای افغانستان میتوانند دادوستدشان را با بانکهای جهان توسعه دهند.
هفتماه پیش نام افغانستان از فهرست خاکستری گروه اقدامات مالی جهان یا «فتف» بیرون شد. با اینکار اکنون افغانستان از جمله کشورهایی دانسته میشود که در نظامی پولی و مالیاش باید به گردش پول سیاه یا پولی که از راههای غیرقانونی بهدست میآید، اجازه ندهد و نیز منابع تمویل هراسافگنی را در کشور ازمیان بردارد.
واحدالله نوشیر، معاون نخست بانک مرکزی، در این باره به طلوع نیوز گفته است: «بیرونشدن از فهرست خاکستری کار آسان نیست، بناءً باید برای بهبود وضیعت، تلاش شود و ما برنامههایی را در این بخش داریم.»
اما اکنونهم نگرانیهای وجود دارند که مرزهای باز افغانستان با کشورهای همسایه بهویژه با پاکستان، کشوریکه متهم به پشتیبانی از فعالیتهای هراسافگنی و تمویل هراسافگنی در منطقه است، چلش کلدار پاکستانی در بخشهایی از کشور و نیز وجود کانالهای غیررسمی دادوستد پول در کشور، میتوانند دردسرساز باشند.
نجیبالله امیری، رییس اجرائیۀ اتحادیۀ بانکها، گفت: «برای برقیسازی سیتمهای پولی کار شود و باید در بخش شناسایی افراد نیز کار شود چون اکنون بهگونۀ مثال مشتریان بانکها حتا یک فرد چند تذکره دارد که شناسایی آنان را مشکل میسازد.»
ازسوییهم، مسؤولان اتحادیۀ بانکها میگوید که با بهبود سیستم پولی کشور، بانکهای کشور رُشد خواهند کرد و با اینکار، اعتماد جهانیان به نظام بانکی کشور بیشتر خواهند شد.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/9694
تگ ها: